Cziommer ziet 'type-Dumfries' in Köln: Kan hij eigenlijk voor Nederland spelen?

Cziommer ziet 'type-Dumfries' in Köln: "Kan hij eigenlijk voor Nederland spelen?"

Gepubliceerd: donderdag 5 september 2019 om 23:38do 05-09-2019 om 23:38

Kingsley Ehizibue zou een prima rechtsback zijn voor het Nederlands elftal, denkt Simon Cziommer. De 24-jarige verdediger verruilde PEC Zwolle afgelopen seizoen voor Bundesliga-promovendus 1. FC Köln en maakt tot nu toe een prima indruk op de Duitse FOX Sports-analyticus.

"Kan hij eigenlijk voor Nederland spelen?", vraagt Cziommer zich donderdagavond hardop af in Voetbalpraat op FOX Sports. Ehizibue is geboren in München en heeft Nigeriaanse roots, maar speelde zijn jeugdinterlands voor Jong Oranje is dus inderdaad een optie. "Ik heb hem live zien spelen in Köln. Hij is qua lichaam en postuur een type-Dumfries. En hij leert nu ook om de hele lijn te bestrijken: hij maakt een hele goede indruk in Duitsland", aldus Cziommer.

Tafelgenoot Kees Kwakman heeft echter zijn bedenkingen bij de suggestie van zijn Duitse collega. "Je zegt het zelf: hij is een type-Dumfries. Die hebben we al." Kwakman denkt dat Rick Karsdorp een optie kan zijn, mits de Feyenoord-back zijn topvorm hervindt. "Die was heel goed toen hij vertrok (naar AS Roma, red.). Het is nu nog een beetje vroeg, maar als die weer gaat spelen en beter wordt..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Ehizibue een bruikbare kracht voor Oranje zijn?

Ja
46%
Nee
54%
(1442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws