De Bruyne gaat voor monsterscore met België: 'Voortduwen, ook al staat het 5-0'

De Bruyne gaat voor monsterscore met België: 'Voortduwen, ook al staat het 5-0'

06-09-2019 11:51 Laatste update: 12:28
19

Kevin De Bruyne gaat met België op zoek naar een grote overwinning in het duel met San Marino van aanstaande dinsdag. Het is een treffen tussen de nummer één van de FIFA-ranking tegenover de nummer laatst. Toch waakt De Bruyne voor gemakzucht.

"We kunnen hen enkel respect tonen door 90 minuten voluit te gaan", geeft de City-middenvelder aan in gesprek met Sporza. "Bij Manchester City heb ik geleerd dat je moet blijven voortduwen tot het einde, ook al staat het al 5-0. Als je zelf 5-0 achter staat en de andere ploeg begint trucjes te doen, dan voel je je pas echt vernederd. Het is niet leuk om met een grote score te verliezen, maar dan weet je tenminste wel dat de andere ploeg niet met jou gelachen heeft."

Bondscoach Roberto Martínez vindt dat de spelers van België zichzelf kunnen bewijzen tegen de voetbaldwerg. "San Marino is vooral een uitdaging voor onszelf", aldus de oefenmeester. "De spelers kunnen tonen dat ze een plaatsje verdienen in de groep voor het EK."

België is na vier wedstrijden in groep I van de EK-kwalificatie nog ongeslagen. De Rode Duivels wisten in vier duels al elf doelpunten te maken en kregen slechts één doelpunt tegen.