Zware kluif voor Van 't Schip: 'Ik zag dingen op het veld die echt niet kunnen'

Zware kluif voor Van 't Schip: 'Ik zag dingen op het veld die echt niet kunnen'

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 17:05za 07-09-2019 om 17:05

John van 't Schip heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt door in te stappen bij Griekenland. Donderdag resulteerde zijn eerste wedstrijd bij de Europees kampioen van 2004 in een 1-0 nederlaag tegen Finland. Aan de Nederlander de taak om de boel om te draaien.

"De mensen zijn een beetje klaar met het Griekse elftal", zegt Van 't Schip in het Algemeen Dagblad. "Dat moeten wij veranderen. Nee, dat gaan wij veranderen. Maar we hebben tijd nodig."

De oud-trainer van PEC Zwolle noemt Griekenland 'een echt voetballand'. "Olympiakos plaatste zich deze zomer overtuigend voor de Champions League, PAOK heeft het Ajax lastig gemaakt in de voorronde. Er is talent, maar toen ik de wedstrijden eerder in de kwalificatiereeks bekeek, zag ik dingen op het veld die echt niet kunnen. Die heb ik besproken met de jongens, maar je moet voorkomen dat ze een overvloed aan informatie krijgen."

Plaatsing voor het EK van 2020 is vrijwel onmogelijk voor Griekenland, maar dat was voor Van 't Schip al langer duidelijk. Toch stapte hij in. "De afgelopen maanden heb ik wel gesproken met een paar clubs (VVV, Roda JC, red.). Verschillende functies passeerden de revue, maar of ik had er zelf geen goed gevoel bij of de clubs haakten af. Dit is een mooie uitdaging."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws