'Lasse Schöne van Keuken Kampioen Divisie': 'Een geheim wil ik het niet noemen'

'Lasse Schöne van Keuken Kampioen Divisie': 'Een geheim wil ik het niet noemen'

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 11:21zo 08-09-2019 om 11:21

Youri Loen van Almere City scoorde dit seizoen al twee keer uit een vrije trap en stelde net zo vaak een medespeler in staat om te scoren. De club vraagt zich af of Loen 'de Lasse Schöne van de Keuken Kampioen Divisie' is.

Loen (28) speelde van 2006 tot 2014 bij NEC en kent Schöne dus goed. "In onze gezamenlijke tijd bij NEC heb ik wel veel met Lasse geoefend op het nemen van vrije trappen", vertelt Loen op de clubsite van Almere City.

Schöne was bij Ajax dé vrijetrappenspecialist bij uitstek. Hij en Loen oefenden vaak. "Een geheim wil ik het niet noemen. Maar de kunst is om voor jezelf een bepaald automatisme te creëren. Hoe je de bal neerlegt, hoe je hem raakt en welke snelheid je hem meegeeft. Meestal krijg je maar één zo'n kans per wedstrijd, dus dan is het lekker als die erin gaat", zegt de middenvelder.

De spelers van Almere trainen één keer per week op standaardsituaties, maar Loen traint voor zichzelf twee keer extra. "Daarmee creëer ik voor mezelf meer vastigheid en onderhoud ik mijn traptechniek. Dat deed ik in de jeugd ook al. Het is vrij normaal voor mij. Ik ben niet anders gewend en eis graag vrije trappen op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws