Lovende kritieken voor 'absolute baas' Koeman: 'Memphis doet weer normaal'

Lovende kritieken voor 'absolute baas' Koeman: 'Memphis doet weer normaal'

09-09-2019 07:34
50

Ronald Koeman doet het uitstekend als bondscoach van het Nederlands elftal, maar de rek is er nog lang niet uit. Dat wordt gesteld bij Studio Voetbal.

Onder meer Arno Vermeulen ziet dat Oranje nog beter kan worden. "Er komen nog meer jongens aan. Van Malen weet je dat hij het topniveau heeft. Die kan ook op het EK een goal maken. Stengs en Boadu komen eraan, Van de Beek was er nu niet bij", vertelt de NOS-verslaggever.

Pierre van Hooijdonk looft de aanpak van Koeman. "De hiërarchie is totaal veranderd. Sneijder, Robben, Van Persie en jij (kijkt naar Rafael van der Vaart, red.) zijn weg. Koeman is opnieuw begonnen. Hij heeft Virgil van Dijk aanvoerder gemaakt, Matthijs de Ligt stond er ineens, Frenkie de Jong kwam erbij en hij heeft Memphis Depay heel belangrijk gemaakt. Er is wel wat ontstaan."

Ook Van der Vaart prijst de bijdrage van Koeman. "Hij heeft stabiliteit gebracht en is absoluut de baas", aldus de oud-international. "De jongens doen weer normaal. Memphis heeft een heel andere uitstraling. Ik denk echt dat dat door Koeman komt."