Update: Zaakwaarnemer Tadic reageert razendsnel en zorgt voor opluchting

Update: Zaakwaarnemer Tadic reageert razendsnel en zorgt voor opluchting

09-09-2019 14:54 Laatste update: 14:54
147

Mogelijk zorgwekkend nieuws voor Ajax: Dusan Tadic heeft een hamstringblessure opgelopen in het EK-kwalificatieduel van Servië met Portugal. Dat melden Servische media maandag. De aanvaller ontbreekt dinsdag tegen Luxemburg.

De Servische ploeg stapte maandag op het vliegtuig naar Luxemburg, maar Tadic was daar niet bij, meldt onder meer Blic. De dertigjarige aanvoerder van Ajax kwam zaterdag nog negentig minuten in actie tegen Portugal. Ondanks twee assists kon hij een nederlaag tegen de Europees kampioen niet voorkomen (2-4). Over de ernst van zijn blessure is nog niets bekend. 

De absentie van Tadic zou voor Ajax op een zeer slecht moment komen. Volgende week dinsdag begint de Eredivisie-kampioen aan de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Lille. Vijf dagen later staat een bezoek aan concurrent PSV in de competitie op het programma. Tadic was dit seizoen in vier Eredivisie-duels al goed voor vier goals en vier assists.

Ook voor Servië is de blessure van Tadic een domper. De Serviërs zagen eerder al Real Madrid-spits Luka Jovic afhaken. 

Update: Ajax hoeft niet te vrezen voor een absentie van Dusan Tadic. "Het is een overbelaste spier, niks ernstigs", vertelt zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic aan De Telegraaf. "Dusan laat de wedstrijd tegen Luxemburg uit voorzorg aan zich voorbijgaan, omdat hij geen risico wil nemen. Er komen de komende weken veel wedstrijden met Ajax aan. Hij gaat nu naar Amsterdam om zich te laten behandelen en is klaar voor de volgende duels met Ajax."