'Het duurt niet lang meer of Ajax en PSV spelen alleen nog maar thuiswedstrijden'

'Het duurt niet lang meer of Ajax en PSV spelen alleen nog maar thuiswedstrijden'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 16:46ma 09-09-2019 om 16:46

Competitiewedstrijden verplaatsen om clubs die Europees spelen tegemoet te komen: Leon ten Voorde is er geen groot voorstander van. Dat laat de reporter blijken in zijn column in TC/Tubantia. 

De KNVB maakte afgelopen week bekend dat 34 Eredivisie-duels zijn verplaatst. Daardoor kunnen alle clubs die actief zijn in Europa - Ajax, PSV, Feyenoord en AZ - zich optimaal voorbereiden op hun duels in de Champions League en de Europa League.

'Nou ben ik best een voorstander van 'noaberhulp' en ik snap ook heel goed dat we zuinig met onze Europese punten moeten omgaan, maar langzaam maar zeker bekruipt me toch het gevoel dat we een beetje aan het doorslaan zijn met z'n allen', schrijft Ten Voorde. 

'Toen Ajax vorig jaar op de rand van de finale van de Champions League stond, vond ik het vrij logisch dat er voor deze historische prestatie een uitzondering werd gemaakt. Maar als PSV al verlof krijgt omdat het op donderdag tegen een elftal uit Cyprus moet, dan denk ik: hallo KNVB, je hebt ook nog een competitie in eigen land, met veertien andere clubs met supporters, die soms hemel en aarde bewegen om een wedstrijd te kunnen bezoeken.'

Alleen thuiswedstrijden
De voetbalbond slaat door, vindt hij. 'Het duurt niet lang meer of Ajax en PSV spelen in het belang van het totale Nederlandse voetbal alleen nog maar thuiswedstrijden. En tegenstanders graag met een man minder, als dat kan. Zijden kussentjes voor de reservespelers? Moet kunnen.'

'Misschien is het een idee van de KNVB om de vier ploegen in Europa meteen de halve finale van de beker te laten spelen. Die andere ploegen moeten niet zeuren. En de supporters al helemaal niet', eindigt Ten Voorde cynisch. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws