De Mos ziet ruimte voor Oranje-verbetering: 'Dat is een speler van wereldklasse'

De Mos ziet ruimte voor Oranje-verbetering: 'Dat is een speler van wereldklasse'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 07:13di 10-09-2019 om 07:13

Aad de Mos denkt dat Nederland de komende jaren veel plezier gaat beleven aan de huidige Oranje-internationals. De analist ziet desondanks ruimte voor twee verbeteringen, vertelt hij na de 0-4 zege bij Estland aan Voetbal International.

De Mos roemt onder meer 'de ongelooflijk scherpe aanvallers'. "Babel is natuurlijk een ongelooflijk iets. Hij was afgeschreven, heeft zelfs al in de woestijn gespeeld bij Al Ain. En nu maakt hij twee belangrijke goals. Hij werkt hard, heeft binding met de andere spelers, het is echt een teamspeler. Maar je ziet dat ze allemaal graag met elkaar spelen samen, ze hebben plezier."

"En je hebt er een paar spelers van wereldklasse bij", vervolgt de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV. "Ik vond Frenkie de Jong weer heel goed. En Memphis Depay die elke keer weer acties onderneemt. Dit team is op elkaar ingespeeld. Ik hoop nog op één ding: als Nederland het voor elkaar krijgt om Ihattaren er bij te krijgen, dan heb je er nog een speler van wereldklasse bij."

Volgens De Mos zou de jonge PSV'er nu al mee kunnen spelen. Op rechts ben je toch een beetje aan het zoeken met Bergwijn, Malen en Berghuis. Ik denk dat Ihattaren de allerbeste zou kunnen worden en misschien al is." Ook rechtsback is een zorgenkindje, meent de analist. "Daar moeten we zoeken naar iets dat beter is. Sergiño Dest en Ihattaren op rechts zou een verbetering zijn in mijn ogen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws