Bondcoach Estland verontschuldigt zich bij Koeman: 'Neem hem niets kwalijk'

Bondcoach Estland verontschuldigt zich bij Koeman: 'Neem hem niets kwalijk'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 13:17di 10-09-2019 om 13:17

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 13:18di 10-09-2019 om 13:18

Estland-bondscoach Karel Voolaid heeft zich na afloop van de wedstrijd tegen het Nederlands elftal verontschuldigd bij Ronald Koeman. Voolaid deed dat naar aanleiding van de overtreding van Taijo Teniste op Frenkie de Jong.

Na ongeveer een uur spelen werd De Jong van achteren neergehaald door Teniste. Voolaid kwam na afloop niet alleen bij Koeman om hem te feliciteren met de overwinning. "Hij verontschuldigde zich voor de tackle op Frenkie de Jong", liet de bondscoach van Nederland na afloop weten aan Delfisport. "Ik neem hem en zijn team echter niets kwalijk, ze werkten hard en speelden niet gemeen."

Voolaid gaf na afloop aan dat hij niet wilde dat er onduidelijkheid zou ontstaan over zijn team. "Ik wilde niet de indruk wekken dat we een onsportieve ploeg zijn", aldus Voolaid. "Ik heb daarom besloten mijn excuses aan te bieden aan Ronald."

De 42-jarige Voolaid wist dat het lastig zou worden tegen Oranje, maar is tevreden met het spel van zijn team. "Ik wist dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds moeilijker zou worden om te scoren, want Nederland hield de bal prima in bezit. Hun spelers zijn zo ontzettend goed..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws