'Tevreden Ajax wil Dest belonen en doet voorstel voor nieuw contract'

'Tevreden Ajax wil Dest belonen en doet voorstel voor nieuw contract'

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 17:07di 10-09-2019 om 17:07

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 19:57di 10-09-2019 om 19:57

Ajax wil het contract van Sergiño Dest gaan verlengen. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij maandag. De achttienjarige rechtsback heeft van Ajax een aanbieding gekregen om zijn contract, dat nog twee jaar doorloopt, te verlengen.

Dest heeft zich stormachtig ontwikkeld en mocht in de voorbereiding op het huidige seizoen al aan het grote werk ruiken. Erik ten Hag doet ook in de competitie steeds vaker een beroep op de jonge verdediger, die zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit heeft. 

"Ajax is met hem bezig. Hij heeft zich heel goed ontwikkeld", vertelt Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Ajax heeft hem een voorstel gedaan om zijn contract te verlengen en op te waarderen. Hij staat nog tot 2021 onder contract. Als het aan Ajax ligt komt daar nog een aantal jaren bij."

Dest staat overigens ook voor een andere belangrijke beslissing. De vleugelverdediger kan voor zowel Nederland als Amerika uitkomen, maar de knoop is nog niet doorgehakt. Dest maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Amerika. Omdat dat in een oefenwedstrijd tegen Mexico was, mag hij nog voor Oranje uitkomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws