Switch van Amsterdam naar Alkmaar: 'Voor mij is dat natuurlijk ideaal'

Switch van Amsterdam naar Alkmaar: 'Voor mij is dat natuurlijk ideaal'

Gepubliceerd: woensdag 11 september 2019 om 08:15wo 11-09-2019 om 08:15

Dani de Wit denkt niet dat hij vergeleken kan of moet worden met Guus Til. De Wit maakte deze zomer de overstap van Ajax naar AZ, nadat Til voor een enorm bedrag was verkocht aan Spartak Moskou. 

AZ-directeur Max Huiberts zei dat De Wit 'hetzelfde profiel heeft' als Til. "Ik hou nooit zo van vergelijkingen, ik denk dat we allebei ons eigen type speler zijn. We zijn wel allebei jongens die voor de goal komen en veel diepgang hebben, dus dat hebben we wel gemeen", reageert de international van Jong Oranje in een podcast van FC Afkicken. 

"Ik moet mezelf laten zien zoals hij dat ook heeft gedaan bij AZ. Ik kan heel goed in zestien komen, ben echt een box-to-box speler en kan zowel aanvallen als verdedigen. Ik ga graag diep en ik denk dat je dat ook wel hebt gezien met Calvin Stengs tegen Vitesse, maar ook bij Jong Oranje al."

Grote aanpassingsproblemen verwacht De Wit niet na zijn switch van Amsterdam naar Alkmaar. "Ik denk dat het wel een beetje op elkaar lijkt. Het spelprincipe komt overeen, ik heb dezelfde positie, ze spelen allebei met de punt naar voren en houden van vroeg drukzetten. Dus in dat opzicht lijkt het heel erg op elkaar. Dat is voor mij natuurlijk ideaal."

De volledige podcast met De Wit en een aantal andere spelers van Jong Oranje is hier te beluisteren

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zonde dat Ajax De Wit heeft verkocht?

(1104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws