'Je mag me arrogant vinden, maar ik hoor in de Eredivisie. Misschien wel hoger'

'Je mag me arrogant vinden, maar ik hoor in de Eredivisie. Misschien wel hoger'

11-09-2019 18:04 Laatste update: 18:19
54

Anass Achahbar speelt momenteel bij FC Dordrecht, maar vindt niet dat hij in de Keuken Kampioen Divisie thuishoort. Achahbar mikt op de Eredivisie 'en misschien wel hoger'. 

Achahbar maakte naam voor zichzelf bij Feyenoord, maar stelde vervolgens teleur bij PEC Zwolle en NEC. Nu mag hij het proberen in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie. Terug naar de top is het doel.

"Ik zou gek zijn als ik nee zou zeggen. Ik weet wat ik kan. Je haalt het geloof er ook uit als je zegt dat dat niet haalbaar is", vertelt Achahbar aan FOX Sports. "Dan kun je net zo goed stoppen met voetballen. Dat is het geloof dat ik heb. Je mag me arrogant vinden, maar ik vind dat ik in de Eredivisie hoor. En misschien wel hoger, maar ik zie het wel. Dat is veel te ver kijken."

Achahbar weet niet waar het is misgegaan. "Soms loopt je carrière niet zo soepel. Af en toe heb je ook geluk nodig en moet het meezitten. Als het niet meezit kun je bij Dordrecht terechtkomen. De vraag is of je je erbij neerlegt of naar boven kijkt. Ik wil mijn carrière zo mooi mogelijk afsluiten. Wat ik bedoel is daar zoveel mogelijk uithalen."

"Ik denk dat je veel plezier verliest als het niet gaat zoals je wil. Iedere voetballer heeft een downperiode, maar bij de een duurt het langer dan bij ander. De vraag is hoe je er bovenop komt en of je je hoofd erbij kunt houden. Dat is heel moeilijk voor veel jongens, vooral als je merkt dat het alleen maar minder wordt. Voor mij is dat nooit zo geweest. Ik heb de goede mensen om me heen en ben heel gelovig. Dat houdt mij boven water."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie