'Het lijkt me geen issue dat Ajax gewoon kampioen wordt en de beker wint'

'Het lijkt me geen issue dat Ajax gewoon kampioen wordt en de beker wint'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 12:55do 12-09-2019 om 12:55

Het vleit Lasse Schöne dat hij in de eerste weken van het seizoen werd gemist bij Ajax. Erik ten Hag probeerde meerdere spelers uit op de 'zes-positie' en koos uiteindelijk met Lisandro Martínez en Edson Alvárez voor twee verdedigende middenvelders.

De afgelopen weken zeiden meerdere analisten dat Ajax Schöne te makkelijk had laten gaan. "Het is mooi dat dat zo wordt gezegd, maar ze doen het volgens mij gewoon prima", reageert de Deense middenvelder bij Ajax Showtime. "Ze zijn toch de Champions League ingegaan, het is toch goed gekomen. Maar het is mooi dat er zo over je gesproken wordt. Dan heb je toch iets goed gedaan en dat is mooi."

Schöne is vol vertrouwen over het huidige Ajax. "Als je de selectie ziet - met deze kwaliteiten - lijkt het me dat ze gewoon kampioen worden en de beker winnen, dat lijkt me geen issue", zegt hij. In de groepsfase van de Champions League neemt Ajax het op tegen Chelsea, Valencia en Lille OSC. Een prima loting, vindt Schöne. "Chelsea en Ajax liggen elkaar denk ik vrij goed qua voetbal en Valencia is ook een team dat graag wil voetballen. Dat worden leuke wedstrijden. Lille wil ook voetballen, maar die zijn vooral fysiek misschien wat sterker. Ajax maakt denk ik een hele goede kans en dan weet je nooit waar het schip strandt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws