Miedema praat met BBC: Het was in Nederland groter dan voor Van Dijk en mij

Miedema praat met BBC: "Het was in Nederland groter dan voor Van Dijk en mij"

12-09-2019 15:56
28

All-time topscorer van Nederland Vivianne Miedema werd vorig seizoen uitgeroepen tot PFA Player of the Year van de Engelse competitie. Gelijktijdig kreeg Virgil van Dijk de Premier League-award bij de mannen. Onderling is er veel respect.

Met het winnnen van PFA Player of the Year Award lieten de twee Nederlanders een unicum te noteren: nog nooit wisten twee spelers uit hetzelfde land de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. "Het was best wel een grote happening in Nederland, twee Nederlandse spelers die deze prijs wisten te winnen. Het was daar waarschijnlijk groter dan voor Virgil en mij", vertelt Miedema aan het Engelse medium. "We bleven er zelf erg rustig onder. De dag erna ging de focus weer gewoon op het voetbal."

Miedema heeft veel respect voor Van Dijk. "We spraken elkaar nog even bij de PFA Awards. Hij is een nice guy. Ik heb Liverpool - Barcelona (4-0, red.) bezocht en Virgil heeft ons enorm veel succes gewenst voor onze WK-finale tegen de Verenigde Staten." De 23-jarige spits vervolgt: "De mannen en vrouwen hebben veel respect voor elkaar. We zien de mannen vaak wanneer we zelf met het nationale team op pad zien. Daarnaast kijken we elkaars wedstrijden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie