Botman ziet kansen tegen Ajax: 'Kan jongens vertellen waar zwakte ligt'

Botman ziet kansen tegen Ajax: 'Kan jongens vertellen waar zwakte ligt'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 19:16do 12-09-2019 om 19:16

Laatste update: donderdag 12 september 2019 om 21:28do 12-09-2019 om 21:28

Aankomend weekend hervat sc Heerenveen de competitie met een uitwedstrijd tegen Ajax. Voor Sven Botman een bijzondere wedstrijd, aangezien de verdediger door de Amsterdammers wordt uitgeleend aan de club uit Friesland.

"Dit was wel een wedstrijd waarvan ik gelijk ging opzoeken wanneer die was, ja", vertelt Botman voor de camera van FOX Sports. De jonge verdediger nam al contact op met een aantal van zijn voormalig ploeggenoten bij Ajax. "Ja, ik heb wel contact gehad. Ik was ook bij het Nederlands elftal (onder 20, red.), daar spelen ook wel een paar mensen die ik ken. We hebben er allemaal zin in."

"We moeten zeker niet bang voor ze zijn, dat is ook niet hoe we erheen gaan", vervolgt de Ajax-huurling. "We moeten ons eigen spel blijven spelen en als we daar met lef blijven spelen kunnen we daar gewoon een resultaat boeken." Botman hoopt dat hij door zijn ervaringen bij de club uit Amsterdam zijn medespelers kan adviseren. "Ik weet wel een beetje wie wat kan, op dat vlak is het wel een voordeel. Ik kan de jongens wat vertellen over waar je op moet passen of waar iemands zwakte ligt. Op dat gebied kan ik wel wat meepikken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws