Van den Brom: 'Wat heeft het dan voor zin om met Jong Utrecht te spelen?'

Van den Brom: 'Wat heeft het dan voor zin om met Jong Utrecht te spelen?'

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 19:45do 12-09-2019 om 19:45

Emil Bergström vertrok op de laatste dag van de transfermarkt op huurbasis naar FC Basel, maar FC Utrecht vond het niet nodig een vervanger aan te trekken voor de verdediger. John van den Brom en technisch directeur Jordy Zuidam hebben vertrouwen in de jeugdspelers van de Domstedelingen.

Met Willem Janssen en Justin Hoogma heeft FC Utrecht nog maar twee 'pure' centrale verdedigers in het team. "Met Mark van der Maarel, Giovanni Troupée en Urby Emanuelson heb je jongens die daar kunnen spelen", aldus Van den Brom tegen Voetbal International. "Daarnaast heb je met Tommy St. Jago en Christopher Mamengi twee jeugdspelers die zich aandienen."

Vooral St. Jago en Mamengi maken indruk op de Utrecht-trainer. "Als we bang zijn om met eigen jongens te gaan werken, wat heeft het dan nog voor zin om met Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie te spelen?", vertelt Van den Brom. "Ik zie elke wedstrijd van Jong. Die jongens ontwikkelen zich ook, er zit talent. Dan moet je die jonge talenten ook voor de leeuwen durven te gooien. Dat heb ik altijd gedaan."

FC Utrecht hervat de competitie aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd in De Galgenwaard. Tegenstander is om 20:45 uur FC Emmen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws