Ziyech pakt eretitel van de maand augustus: 'Dat weten mijn teamgenoten ook'

Ziyech pakt eretitel van de maand augustus: 'Dat weten mijn teamgenoten ook'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 17:28vr 13-09-2019 om 17:28

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 19:37vr 13-09-2019 om 19:37

De Eredivisie CV heeft Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus. De Ajax-middenvelder was statistisch de beste voetballer van vorige maand. 

De Marokkaanse middenvelder maakte vier doelpunten en gaf één assist in de maand augustus. Hij kwam tot 29 schoten, creëerde dertien kansen en hij rondde negen succesvolle dribbels. "Natuurlijk kan ik altijd iets creëren, dat weten mijn teamgenoten ook", vertelt de Ajacied voor de camera van FOX Sports.

Ziyech moet goed nadenken wanneer FOX hem vraagt of zijn moeder af en toe naar de wedstrijden komt kijken. "In de drie jaar dat ik hier nu speel is ze hier volgens mij maar twee of drie keer geweest. Ze houdt niet zo van stadions, omdat ze vindt dat er altijd veel lawaai is. Tenzij het echt een hele speciale wedstrijd is, dan zeg ik tegen haar: pak je spullen, je moet komen", aldus Ziyech.

Ziyech hield met zijn prestaties Dusan Tadic, Haris Vuckic en Ibrahim Dresevic achter zich. In de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel wist de Ajacied een mijlpaal te bereiken. Hij heeft meer dan 75 doelpunten en assists op zijn naam staan voor de club uit Amsterdam.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws