Update: Juventus bedankt Mandzukic en kondigt transfer naar Qatar aan

Update: Juventus bedankt Mandzukic en kondigt transfer naar Qatar aan

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 22:16vr 13-09-2019 om 22:16

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 15:35za 14-09-2019 om 15:35

Mario Mandzukic (33) staat voor een vertrek bij Juventus. De Oude Dame is in onderhandeling met een club uit Qatar, die de Kroatische spits per direct over wil nemen.

Dat melden Italiaanse media, waaronder Sky Sport Italia. De aanstaande transfer van Mandzukic is opvallend, omdat de aanvaller eerst geen trek leek te hebben in een overstap naar Qatar. Mogelijk is er alsnog wat veranderd, want Juventus heeft Mandzukic buiten de selectie gehouden voor het duel met Fiorentina van zaterdag.

Mandzukic heeft bij Juventus nog een contract tot de zomer van 2021. De transfermarkt is in de meeste landen al bijna twee weken dicht, maar clubs uit Qatar hebben nog tot eind september om toe te slaan.

Het is niet duidelijk hoeveel Juventus voor Mandzukic gaat krijgen. Naar verluidt zag Manchester United in Mandzukic de opvolger van Romelu Lukaku. Die transfer kwam er uiteindelijk niet.

Update: Het is nog niet zeker dat Mandzukic naar Qatar vertrekt. De Kroaat heeft ook een optie in de Major League Soccer, meldt Gianluca Di Marzio in Italië. Het gaat om Los Angeles FC. Mocht Mandzukic voor Amerika kiezen, dan zal de transfer pas in januari afgerond kunnen worden. De transfermarkt is namelijk al dicht in Amerika.

Update: Juventus-directeur Fabio Paratici bevestigt dat Mario Mandzukic op weg is naar Qatar. De 33-jarige Kroaat behoort zaterdag al niet meer tot de wedstrijdselectie van tranier Maurizio Sarri voor het treffen met Fiorentina. "Mario is de afgelopen jaren erg belangrijk voor ons geweest. Hij heeft zich op elk niveau bewezen. In overleg met hem en zijn zaakwaarnemer hebben we besloten dat hij zich niet hoefde te melden voor deze trip", zo vertelt Paratici aan Sky Italia.

De Juve-directeur onthult vervolgens ook waar de toekomst van Mandzukic ligt. "Het gaat om Qatar." De ervaren aanvaller stond naar verluidt ook in de belangstelling van Los Angeles FC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

De juiste stap voor Mandzukic?

(1129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws