'Plannen voor dwarsbomen 'Feyenoord City': vijftien miljoen euro geboden'

'Plannen voor dwarsbomen 'Feyenoord City': vijftien miljoen euro geboden'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 10:37za 14-09-2019 om 10:37

Laatste update: zaterdag 14 september 2019 om 10:46za 14-09-2019 om 10:46

De supporters van Feyenoord zijn aan zet in de discussie omtrent het nieuwe stadion: de leden van de amateurvereniging Sportclub Feyenoord, dat een meerderheidsbelang heeft in De Kuip, kunnen kiezen wie het voor het zeggen krijgt in het stadion. De stichting Vrienden van de Kuip heeft een bod uitgebracht van 15 miljoen euro om hiermee de plannen voor een nieuw stadion te dwarsbomen.

Het gaat allemaal om het veelbesproken 'Feyenoord City', het plan om een nieuw stadion te bouwen voor de Rotterdamse club. Aan de Maas moet een nieuw onderkomen gebouwd worden ter waarde van 444 miljoen euro met daaromheen woongelegenheden, winkels en horeca. Tegenstanders van het bouwplan hebben echter een tegenbod gedaan van maar liefst 15 miljoen euro, zo meldt het NRC.

Sinds de opening van De Kuip in 1937is het stadion in bezit van de supporters. Sportclub Feyenoord heeft 53 procent van de eigendomsrechten van het stadion in bezit. De andere 47 procent is in handen van aandeelhouders. De voorstanders van 'Feyenoord City' hopen dat Sportclub Feyenoord de eigendomsrechten wil verkopen om op deze manier investeerders voor het nieuwe stadion binnen te halen.

De stichting Vrienden van de Kuip is het niet eens met de plannen voor een nieuw stadion, omdat het denkt dat dit het faillissement betekent voor de club. Zij willen De Kuip renoveren tegen lagere kosten. Mede hierom maakt de stichting zaterdag bekend een concurrerend bod te doen op de aandelen: 15 miljoen euro en daarnaast ook 40 gratis zitplaatsen voor de aandeelhouders van Sportclub Feyenoord. Maandag tijdens de ledenvergadering wordt er gesproken over de plannen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Feyenoord blijven voetballen in De Kuip?

(4113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws