Van Ginkel kent terugslag: 'Ik leef met hem mee. Zijn houding kan niet beter'

Van Ginkel kent terugslag: 'Ik leef met hem mee. Zijn houding kan niet beter'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 11:55za 14-09-2019 om 11:55

Chelsea-coach Frank Lampard leeft mee met Marco van Ginkel. De Nederlandse middenvelder is lange tijd uitgeschakeld door een zware blessure aan zijn knie en heeft volgens de oefenmeester een terugslag gehad. 

"De blessure is er een die lang gaat duren", laat Lampard weten op de website van Chelsea. "Hij heeft wat complicaties gehad na de operatie. Ik leef met hem mee, want het is nooit leuk als je als speler meerdere keren lang aan de zijlijn moet staan met een blessure." In februari van dit jaar leek het juist de goede kant op te gaan met de Nederlander, toen hij door zijn club in werd geschreven voor de Premier League. Er werd verwacht dat hij in maart de training kon hervatten, maar uiteindelijk liep zijn herstel wederom vertraging op.

Lampard is te spreken over de houding van Van Ginkel, die hard blijft werken. "Wat betreft zijn houding kan het niet beter", vervolgt de coach. "Hij is elk uur van de dag bezig op het complex en we geven hem de tijd die hij nodig heeft om te werken aan zijn herstel."

Het contract van Van Ginkel loopt in de zomer van volgend jaar af. In 2013 nam Chelsea de middenvelder over van Vitesse, maar Van Ginkel liep al snel een kruisbandblessure op. De middenvelder kwam in al zijn jaren bij Chelsea niet verder dan vier officiële duels.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws