Norwich en Krul shockeren Engeland met sensationele zege op Manchester City

14-09-2019 20:40
35

Manchester City heeft zaterdagavond een sensationele nederlaag geleden in de Premier League. Het gepromoveerde Norwich City was de regerend landskampioen verrassend de baas: 3-2.

Norwich miste een groot aantal geblesseerde spelers, maar het ontbreken van een City-speler deed zich het meest voelen op Carrow Road. Aymeric Laporte ligt er zeker vijf maanden uit, waardoor Nicolás Otamendi tegen Norwich een centraal duo vormde met John Stones. Dat had desastreuze gevolgen, want City was in de beginfase all over the place.

Binnen dertig minuten stond Norwich, waar Tim Krul onder de lat stond, op een 2-0 voorsprong. Kenny McLean kopte eerst een corner binnen, waarna Todd Cantwell (ex-Fortuna Sittard) heel Norwich in vuur en vlam zette door een passje van topscorer Teemu Pukki af te ronden.

Een ongekende storm van Manchester City leek zich aan te kondigen, helemaal toen Sergio Agüero er kort voor rust 2-1 van maakte. In de tweede helft kwam de ploeg van manager Pep Guardiola echter zéér moeizaam tot kansen. Na een uur spelen bouwde Norwich de score zelfs weer uit: Pukki scoorde na gepruts van Otamendi.

City ontketende een slotoffensief, maar Norwich hield stand en had het aan Krul te danken dat Otamendi niet scoorde met een kopbal. Wel werd het in de 88ste minuut nog 3-2 door een treffer van Rodri, maar verder lieten The Canaries het niet meer komen. Het betekent de eerste competitienederlaag voor City sinds 29 januari 2019.