Odegaard bezorgt Atlético eerste nederlaag, Mertens fleurt basisdebuut Lozano op

Odegaard bezorgt Atlético eerste nederlaag, Mertens fleurt basisdebuut Lozano op

14-09-2019 20:58 Laatste update: 21:02
10

Atlético Madrid is tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen in de Primera Division. De ploeg van trainer Diego Simeone ging met 2-0 onderuit bij Real Sociedad. In de Serie A won Napoli met Hirving Lozano van Sampdoria.

Real Sociedad - Atlético Madrid 2-0
Atlético was tot dusver foutloos in Spanje, maar maakte zaterdag pijnlijk kennis met Martin Odegaard, oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse. De Real Madrid-huurling kon na een klein uur uithalen vanaf de rand van de zestien en trof doel: 1-0. De Noor was ook betrokken bij de tweede treffer. Na zijn vrije trap kreeg Alexander Isak zijn hoofd tegen de bal. Doelman Jan Oblak werkte de bal niet goed weg, waarna debutant Nacho Monreal binnen tikte.

De nederlaag was niet de enige dreun voor Atlético. Oblak kreeg een bal hard tegen zijn hoofd en ging niet veel later naar de kant, al leek hij het daar zelf niet mee eens. Hij werd vervangen door Antonio Adán. Of de Sloveen in het Champions League-duel met Juventus gewoon van de partij is, is nog onduidelijk. De nederlaag van de Madrilenen betekent ook dat Luuk de Jong met Sevilla de koppositie kan overnemen zondag.

Napoli - Sampdoria 2-0
Napoli was in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria met 2-0 te sterk. Hirving Lozano stond voor het eerst in de basis bij de Napolitanen, nadat hij voor de interlandperiode al sterk inviel tegen Juventus. Dries Mertens was echter de gevierde man in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Belg opende na dertien minuten de score en halverwege de tweede helft tekende hij op aangeven van Fernando Llorente voor zijn tweede. De Spaanse spits had even daarvoor Lozano afgelost. 

Napoli heeft nu zes punten uit drie duels. De ploeg van coach Carlo Ancelotti ontvangt dinsdag Liverpool in de Champions League.