Unieke avond voor Malen: PSV-spits bekroont droomweek met vijf goals

14-09-2019 22:37 Laatste update: 23:08
333

Op een unieke avond voor Donyell Malen heeft PSV drie punten aan het seizoenstotaal toegevoegd. Het twintigjarige goudhaantje scoorde vijf keer in het Philips Stadion en leidde daarmee Vitesse naar de slachtbank: 5-0.

In de wetenschap dat titelconcurrent Ajax zaterdagavond al met 4-1 te sterk was voor sc Heerenveen, stond PSV maar één ding te doen tegen Vitesse: winnen. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Armando Obispo, door PSV verhuurd aan Vitesse, leverde de bal zomaar in en enkele seconden later brak Malen de ban: 1-0.

Vitesse-back Julian Lelieveld voorkwam vervolgens een doelpunt door de bal van de lijn te halen, maar stond even later aan de basis van de 2-0 van PSV. Malen ontsnapte aan zijn aandacht en kopte vogelvrij raak. Tussendoor verprutste Tim Matavz een counterkans na een goede pass van Bryan Linssen. De Sloveense spits (ex-PSV) raakte de bal totaal verkeerd.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Malen voor zijn hattrick tekende: 3-0. Het voorwerk was van Mohammed Ihattaren. Daarmee was het PSV-feestje zeker nog niet afgelopen, want Malen scoorde nóg twee keer. Dat gebeurde twee keer vanaf de stip. Hij is de eerste speler die vijf keer scoort in één wedstrijd sinds Bas Dost in 2011.

PSV kan zich nu - met een Malen in bloedvorm - richten op de eerste groepswedstrijd in de Europa League. Donderdag komt Sporting Portugal op bezoek in het Philips Stadion.