Heerenveen-treffer afgekeurd tegen Ajax: 'Discutabel moment in de wedstrijd'
Woudenberg in duel met Huntelaar

Heerenveen-treffer afgekeurd tegen Ajax: 'Discutabel moment in de wedstrijd'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 23:34za 14-09-2019 om 23:34

SC Heerenveen leek zaterdag op voorsprong te komen tegen Ajax, maar een treffer van Jens Odgaard werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Lucas Woudenberg zou een overtreding hebben begaan op Joël Veltman, maar daar kan de linksback zich niet in vinden.

"Ik denk dat we een mooie goal maken", vertelt Woudenberg aan Veronica Inside. "Elke goal wordt natuurlijk nagekeken door de VAR en de scheidsrechter beslist uiteindelijk dat het een overtreding is. Ik denk dat het gewoon een fysiek duel was. Geen zware overtreding. Maar de scheidsrechter maakt een beslissing. Of je het er mee eens bent of niet, je moet het accepteren."

Woudenberg omschrijft het moment zelf desondanks als 'een licht vergrijp'. "Het is natuurlijk wel een discutabel moment in de wedstrijd. Dan ga je met een 2-1 voorsprong de rust in, nu met een 1-2 achterstand. Dat is zuur natuurlijk." Ajax trok uiteindelijk met 4-1 aan het langste eind in eigen huis.

Marco van Basten noemt het bij FOX Sports 'een twijfelgeval. "De scheidsrechter staat er bovenop. Hij maakt de beslissing om door te gaan. Als je daar dan achteraf op terugkomt omdat er uiteindelijk een doelpunt uitkomt, vind ik dat niet een sterk moment van de scheids en de VAR", stelt de oud-topspits. "De scheidsrechter krijgt zo minder aanzien. Die gaat volledig af op de VAR, terwijl het voor zijn neus gebeurde."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws