Van Leeuwen maakt 'tachtig (!) uur per week': 'Ik wil met FC Twente naar plek 4'

Van Leeuwen maakt 'tachtig (!) uur per week': 'Ik wil met FC Twente naar plek 4'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 09:18zo 15-09-2019 om 09:18

Ted van Leeuwen heeft het weer voor elkaar gekregen: de technisch directeur van FC Twente moest ook deze zomer creatief zijn op de transfermarkt, maar heeft de Tukkers aan een Eredivisie-waardige selectie kunnen helpen. De gerenoveerde Keuken Kampioen Divisie-kampioen is na vijf Eredivisie-wedstrijden nog ongeslagen.

En dat terwijl Van Leeuwen nauwelijks iets te besteden had tijdens de transferperiode. "Ons spelersbudget is nog een miljoen lager dan vorig jaar in de Eerste Divisie", vertelt hij aan de NOS. "Als er voor een speler betaald moet worden, leggen we het zelfs al af tegen clubs als FC Emmen."

De TD scoutte in alle hoeken van de wereld en haalde transfervrije spelers als Paul Verhaegh, Lindon Selahi, Julio Pleguezuelo en Queensy Menig en huurlingen als Oriol Busquets, Keito Nakamura en Rafik Zekhnini binnen. Van Leeuwen geniet van dit soort ontdekkingsreizen. "Op een achterafveldje bij de reserves van Anderlecht en Standard een speler als Selahi aan het werk zien."

Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al is gepasseerd, weet hij van geen ophouden. "Ik denk dat ik nu nog een uur of tachtig in de week werk." Tijdens het Keuken Kampioen Divisie-verblijf waren de weekenden van Van Leeuwen goed gevuld. "Voetballen op vrijdag, dan kon ik daarna meteen door het vliegtuig in om spelers te gaan scouten. Mijn vrouw gaat gelukkig ook vaak mee. Dan zie ik haar tenminste nog." De missie van de voormalig journalist is dan ook nog lang niet voorbij. "Mijn streven is om Twente uiteindelijk naar de vierde plek te leiden."

Poll

Eindigt FC Twente in het linkerrijtje?

(6516 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws