Feyenoord houdt ternauwernood stand tegen ADO na curieuze eigen doelpunten

15-09-2019 16:22 Laatste update: 16:24
118

Feyenoord heeft zichzelf zondag onnodig in de problemen gebracht tegen ADO Den Haag. Na een uitstekende eerste helft werd het na rust toch nog spannend, maar de ploeg van coach Jaap Stam kwam met de schrik vrij: 3-2.

Feyenoord was voor rust werkelijk oppermachtig in De Kuip en combineerde er lustig op los. Een onthutsend zwak ADO rolde de rode loper uit en incasseerde al na zes minuten de eerste tegengoal. De bal ging op de stip na een oliedomme overtreding van Bilal Ould-Chikh op Ridgeciano Haps. Rick Karsdorp benutte het buitenkansje.

Nadat in de twaalfde minuut de inmiddels tradionele knuffelregen plaatsvond, nam Feyenoord eenvoudig verder afstand. Na zwak uitverdedigen van Mike Havekotte dook Luciano Narsingh op voor de doelman en hij rondde af met een fraai stiftje. De Rotterdammers zaten daarmee halverwege de eerste helft al op rozen. Na ruim een half uur ging de bal opnieuw op de stip na hands van Aaron Meijers. Ditmaal was Leroy Fer trefzeker.

Het zorgde voor een zeer comfortabele ruststand voor de veel sterkere thuisploeg. Feyenoord leek de draad in de tweede helft vrolijk op te pakken. Sam Larsson mocht al snel op Havekotte af, maar het ontbrak aan de afronding. De doelman stond met een fraaie reflex ook een tweede treffer van Narsingh in de weg. Pas na 51 minuten moest Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer voor het eerst optreden op een schot van Meijers.

Feyenoord leek het duel simpel uit te spelen, maar de ADO-fans veerden op door een knullig eigen doelpunt van Edgar Ié. Toen na 83 minuten ook Renato Tapia de bal in zijn eigen doel werkte mochten de Hagenaars zowaar geloven in een comeback. Feyenoord moest daardoor nog even aan de bak, maar pakte toch de drie punten.

Feyenoord, waar topaankoop Marcos Senesi op de bank bleef en Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra wel invielen, klimt naar plek zeven met negen punten. ADO is de nummer veertien met zes punten.