Worstelend AC Milan dankt goudhaantje Piatek, puntenverlies voor Arsenal

15-09-2019 22:59 Laatste update: 22:50
60

Van harte ging het niet, maar AC Milan heeft drie punten overgehouden aan het duel met Hellas Verona. Krzysztof Piatek maakte in de slotfase de winnende treffer. Het is de tweede overwinning van dit seizoen voor Milan.

Milan worstelt, maar pakt drie punten
Verona had Milan in de eerste helft onder controle, maar moest met tien man verder omdat Mariusz Stepinski na iets meer dan twintig minuten een directe rode kaart kreeg. Milan kon daar niet van profiteren, al werden er wel meer kansen gecreërd. Beide ploegen raakten een keer de lat.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase sloeg Piatek toe. Dat deed de Poolse spits in de 69e minuut, toen Milan vanwege hands aan mocht leggen voor een strafschop. Piatek scoorde: 0-1. De 0-2 van Piatek werd even later afgekeurd.

In extremis kreeg Verona nog een grote kans op de gelijkmaker. Milan maakte op de rand van de zestien een overtreding, maar de vrije trap werd door Miguel Veloso overgeschoten. Milan staat na drie wedstrijden zevende.

Duur puntenverlies van Arsenal
Arsenal begon uitstekend tegen Watford en keek na twintig minuten tegen een verdiende voorsprong aan. Het was Pierre-Emerick Aubemayang die 'm maakte. De Gabonese spits was het eindstation nadat Watford knullig balverlies leed op het middenveld. Aubayemang rondde koeltjes af: 0-1. Dat gebeurde tien minuten later opnieuw, toen hij van dichtbij binnen kon tikken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Eerst kwam Watford terug in de wedstrijd door geblunder in de Londense defensie. Daar wist Tom Cleverley gretig gebruik van te maken.

Vervolgens was het wachten op de gelijkmaker. Arsenal incasseerde over de hele wedstrijd maar liefst 29 (!) schoten tegen. The Hornets wisten echter pas in de slotfase toe te slaan toen de scheidsrechter naar de stip wees. Roberto Pereyra schoot de gelijkmaker binnen.

In de blessuretijd kreeg Watford ook nog dé kans om op 3-2 te komen, maar de winnende goal viel niet meer. Arsenal wacht op de eerste overwinning sinds 17 augustus.

Everton onderuit bij Bournemouth
Bournemouth heeft zondag goede zaken gedaan in de Premier League. Everton werd in het Vitality Stadium op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Grote man aan de zijde van The Cherries was Callum Wilson. De Bournemouth-spits scoorde twee keer. Nathan Aké stond negentig minuten in de basis bij de thuisploeg. Bournemouth en Everton staan na vijf speelrondes in Engeland allebei op zeven punten.

Bologna wint thriller met zeven goals
Bologna, de werkgever van Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten, staat na drie speelrondes in de Serie A op een knappe tweede plek. Bologna heeft al zeven punten bij elkaar gesprokkeld. Brescia werd zondag met 4-3 verslagen. Bij rust keken de gasten nog tegen een 3-1 achterstand aan. Riccardo Orsolini tekende in de 80e minuut voor de winnende treffer.

Internazionale is de enige ploeg in Italië zonder puntenverlies na drie speelrondes. Inter won zaterdagavond met 1-0 van Udinese.

Anderlecht onderuit voor eigen publiek
Met Michel Vlap en Philippe Sandler in de basis heeft Anderlecht zondag z'n derde nederlaag van het nog prille seizoen geleden. Antwerp FC - onlangs nog verslagen door AZ in de Europa League - won in Brussel met 2-1. Koji Miyoshi tekende vlak voor tijd voor de winnende treffer. PSV-huurling Derrick Luckassen zat 90 minuten op de bank, Vlap en Sandler stonden de volledige wedstrijd op het veld. Trainer Vincent Kompany kwam vanwege een blessure zelf niet in actie. Anderlecht heeft na zes speelrondes in de Jupiler Pro League vijf punten. Paars-Wit staat op de dertiende plek op de ranglijst. Bij Antwerp maakte Wesley Hoedt overigens zijn debuut.

Sevilla wint van Alavés
Met Luuk de Jong in de basis won Sevilla zondag met minimaal verschil van Alavés. Het werd 0-1, dankzij een rake vrije trap in de 37e minuut van Joan Jordán. De Jong werd na 70 minuten naar de kant gehaald. Debutant Javier Hernández verving de Oranje-international. Na vier speelrondes wacht De Jong nog op z'n eerste treffer in de Spaanse competitie. Sevilla is met tien punten koploper.