Discussie bij FOX om Stegeman-situatie: 'Ik heb ook weleens met drank op gereden'

Discussie bij FOX om Stegeman-situatie: 'Ik heb ook weleens met drank op gereden'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 21:59zo 15-09-2019 om 21:59

Ronald de Boer keurt de dronkemansrit van PEC Zwolle-trainer John Stegeman absoluut af, maar vindt het na een week tijd om over te gaan tot de orde van de dag. Iedereen maakt fouten en Stegeman verdient een tweede kans, zegt De Boer.

"Laten we eerlijk zijn: het kan ons ook overkomen. Ik heb ook weleens met drank op achter het stuur gezeten. Achteraf denk je dan: misschien had ik het niet moeten doen. Dit is dus zo'n moment waarbij je je realiseert: wat een gore klootzak ben ik ook eigenlijk", zegt De Boer bij Dit Was Het Weekend op FOX Sports.

Kenneth Perez reageert: "Ik vind het echt onzin wat je zegt. Het kan iedereen overkomen? Je gaat gewoon niet rijden met alcohol op." Vervolgens ontstaat er een discussie in de studio van FOX. "Jij doet nu alsof het niet vaak voorkomt, maar het komt heel vaak voor. Het gaat er alleen om dat hij zich moet realiseren dat hij de kop van jut is als het gebeurt."

De Boer wijst op de functie die Stegeman als trainer van PEC heeft. "Een man van de straat komt niet op social media terecht. Dat wordt gewoon afgehandeld, maar die zal ook balen. Laat dat duidelijk zijn. Nu wordt je baan er ook bijgehaald. Als je niet wint wordt er meteen gezegd dat het duidelijk effect heeft gehad. Dan hadden ze misschien overwogen om maatregelen te nemen. Hij voelt zich vreselijk ellendig. Dat is ook terecht, maar vind je niet dat iemand dan geen tweede kans moet geven?"

Perez kan zich niet voorstellen dat er clubs zijn die hun oren laten hangen naar de media en/of supporters. "Een sterke beleidsbepaler voert geen beleid op basis van berichten in de media of supporters. Dat vind ik dus slecht beleid. Ze hebben ervoor gekozen om hem te steunen. Iedereen verdient een tweede kans, maar het is wel heel stom."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws