Perez zet vraagtekens bij 'houterige' Ajax-aankoop: '3 van de 49 ballen vooruit'

Perez zet vraagtekens bij 'houterige' Ajax-aankoop: '3 van de 49 ballen vooruit'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 08:29ma 16-09-2019 om 08:29

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 08:49ma 16-09-2019 om 08:49

Edson Álvarez op het middenveld van Ajax: Kenneth Perez is er geen voorstander van. De analist van FOX Sports stelt dat de Mexicaanse miljoenenaankoop op die positie nauwelijks iets toevoegt.

"Ik geloof niet dat Álvarez een middenvelder is. Daar is 'ie veel te houterig voor", zegt Perez bij FOX Sports. "Ik zag wat cijfers van hem, hij speelt de bal haast nooit naar voren. Hij speelde 3 van de 49 ballen vooruit. En wat moet een middenvelder van Ajax vooral doen? De spelers voorin aan het werk zetten."

Álvarez vormde in de laatste wedstrijden van Ajax een verdedigend blok op het middenveld met Lisandro Martínez. Perez ziet in sommige gevallen nog wel een rol weggelegd voor de Mexicaan. "Hij is denk ik wel bruikbaar in de Champions League en de grote wedstrijden", aldus de Deense analist.

"In het begin van het seizoen was Ajax kwetsbaar op het middenveld, de ruimtes waren te groot. Daarom heeft Erik ten Hag gekozen voor die twee op het middenveld, en dat werkte. Maar tegen sc Heerenveen (4-1, red.) was dat niet het geval, en ik zie niet dat hij comfortabel aan de bal is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws