Overmars met 'zeven agenten' op Ajax-kantoor Van der Sar: Dat gaat geld kosten

Overmars met 'zeven agenten' op Ajax-kantoor Van der Sar: "Dat gaat geld kosten"

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 11:15ma 16-09-2019 om 11:15

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 11:29ma 16-09-2019 om 11:29

De voetbalwereld wordt 'steeds gekker'. Dat stelt Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax. Bij de transfer van Davinson Sánchez in 2016 zat hij eens op kantoor met zeven zaakwaarnemers.

"De voetbalwereld wordt steeds gekker", zegt Overmars in de Ajax Podcast. "Eén speler heeft misschien wel vijf verschilllende agenten. Sánchez bijvoorbeeld... Voor hem zaten we bij Edwin (van der Sar, red.) in zijn kantoor met zes agenten: twee uit Italië, twee uit Argentinië, één uit Uruguay en twee uit Engeland. Het waren er zelfs zeven volgens mij."

Geen goede ontwikkeling, vindt Overmars. "Wat ik dan denk? Dat gaat geld kosten", waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. "De belangen worden steeds groter. Voor agenten, spelers, familie. Sommige transfers duren maanden. Dan denk ik: waarom moet dat zo lang duren? Het liefst wil je zo snel mogelijk doorpakken. Dat is ook een beetje mijn stijl: niet te veel nadenken, maar doen."

Ajax haalde Sánchez in de zomer van 2016 voor 5,5 miljoen euro naar Amsterdam. Na één seizoen werd de Colombiaanse verdediger doorverkocht aan Tottenham Hotspur, dat een slordige 40 miljoen euro neertelde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws