'Donyell Malen is nog steeds een Ajacied, ik vind het echt een Ajax-speler'

'Donyell Malen is nog steeds een Ajacied, ik vind het echt een Ajax-speler'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 17:15ma 16-09-2019 om 17:15

Donyell Malen 'is en blijft een Ajacied', zegt Ajax-icoon Sjaak Swart in zijn wekelijkse rubriek Alles op Swart op AjaxPrimeur. Swart zag Malen afgelopen zaterdag schitteren tegen Vitesse: de kersvers Oranje-international scoorde liefst vijf keer en was daarmee verantwoordelijk voor de complete PSV-productie. 

Malen speelde in de jeugd van Ajax, verkaste daarna naar Arsenal en belandde twee jaar geelden in Eindhoven. "Malen is nog steeds een Ajacied, hè", zegt Swart. "Ik vind het echt een Ajax-speler. Hij heeft hier altijd in de jeugd gespeeld. Zegt verder niks. Hij maakte er vijf, mooi natuurlijk."

Swart stoorde zich behoorlijk aan de verdedigers van Vitesse, die Malen bij diverse doelpunten een handje hielpen. "Die 1-0 is een weggevertje van die Obispo. Net een week weg bij PSV en hij denkt: ik zal ze even helpen. De tweede goal was ook een blunder. Vitesse heeft echt meegewerkt."

Nicolás Tagliafico, twee keer trefzeker tegen sc Heerenveen (4-1), was zaterdagavond de grote uitblinker, vond Swart. Hij is fan van de Argentijnse back. "Schitterende goals, hij was echt goed. Juweeltjes van doelpunten."

Check de volledige aflevering hieronder! 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws