Feyenoord wil talenten behouden met nieuw complex: 'Ontbreekt hier aan niets'

Feyenoord wil talenten behouden met nieuw complex: 'Ontbreekt hier aan niets'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 07:35di 17-09-2019 om 07:35

Op 23 augustus opende Feyenoord de Feyenoord Acadamy, het nieuwe trainingscomplex. Het project kostte dertien miljoen euro en moet ervoor zorgen dat jonge talenten langer aan de club verbonden blijven en zich snel ontwikkelen, in plaats van dat ze snel de overstap maken naar een buitenlandse club.

"Met deze accommodatie kan Feyenoord de toekomst in", zegt de manager van Feyenoord Acadamy, Raymond van Meenen, tegen het Algemeen Dagblad. "Het ontbreekt hier aan niets." In het verleden werd er nog wel eens lacherig gedaan over Varkenoord, het voormalige trainingscomplex van Feyenoord. De omstandigheden daar waren niet bepaald perfect. "Dit is een uitdagende omgeving voor spelers", stipt Van Meenen de Feyenoord Acadamy aan. "Eén waarin ze onder professionele omstandigheden kunnen studeren, trainen en wedstrijden spelen."

De Rotterdamse club hoopt met het nieuwe complex jeugdspelers langer binnenboord te kunnen houden. Waar jonge talentjes eerder soms al snel naar het buitenland vertrokken, moet Feyenoord Acadamy de spelers een omgeving bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot topspeler. "Tot voor kort hadden we alleen 'het goede verhaal' waarmee we ons konden onderscheiden, nu hebben we ook een complex dat dit verhaal ondersteunt," vervolgt Van Meenen. "Daarmee hopen we dat jongens voor ons kiezen als ze ook naar een andere topclub kunnen. En dat ze blijven wanneer een buitenlandse club zich voor hen meldt. "

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws