'Na de training bij AZ betaalde iedereen voor zichzelf, nog nooit meegemaakt'

'Na de training bij AZ betaalde iedereen voor zichzelf, nog nooit meegemaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 16:28di 17-09-2019 om 16:28

AZ komt donderdagavond een oude bekende tegen tijdens de Europa League-clash met Partizan Belgrado. Linksback Rajko Brezanzic speelde in het seizoen 2015/16 in Alkmaar. Over zijn korte periode in Nederland is Brezanzic niet bepaald enthousiast, blijkt uit een interview op de website van Partizan. 

"Nederlanders lijken wel robots", zegt de inmiddels dertigjarige vleugelverdediger onder meer. "Nederland is een mooi land, maar de mensen zijn een beetje afstandelijk. Het gebeurde zelden dat we na een training met collega's ergens gingen koffie drinken of lunchen. En als we zoiets deden, betaalde iedereen voor zichzelf. Dat had ik nog nooit ergens meegemaakt."

'Kil', is het eerste woordt dat de Serviër te binnen schiet als hij denkt aan de mensen in Nederland en zijn voormalig AZ-collega's. "Het is heel anders dan de Balkan-mentaliteit. Je traint met ze en als je ze dan vervolgens in de stad tegenkomt, negeren ze je alsof ze je helemaal niet kennen. Net robots. Ze werken hun training af en gaan naar huis."

AZ is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Partizan, Manchester United en Astana. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws