Spelersrapport: Uitblinker Ajax op het middenveld, Onana en 'Nico' cruciaal

Spelersrapport: Uitblinker Ajax op het middenveld, Onana en 'Nico' cruciaal

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 22:52di 17-09-2019 om 22:52

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 23:12di 17-09-2019 om 23:12

Ajax is het Champions League-seizoen fantastisch gestart met een 3-0 zege op Lille. Na een spannende eerste helft liepen de Amsterdammers in de tweede helft uit naar een ruime score. VoetbalPrimeur maakt rapport op. 

André Onana 8: Twee ongelooflijk knappe reddingen bij counters van Lille zorgden ervoor dat Ajax geen tegentreffer hoefde te incasseren en de voorsprong in de tweede helft kon uitbouwen. Pakte wel een domme gele kaart door te klagen bij de scheidsrechter, maar gidste Ajax van een moeilijke fase naar een ruime overwinning.

Sergino Dest 7: Belangrijk in de drive naar voren bij Ajax, en toonde zijn verfijndheid door met een aantal prachtige acties zijn Lille-tegenstanders te kijk te zetten. Piepjong, maar in dit soort grote wedstrijden al uiterst betrouwbaar.

Joël Veltman 7,5: Had het net als de hele Ajax-verdediging soms moeilijk in de omschakeling, maar hield het slot op de deur en speelde een goede, een van zijn betere wedstrijden, in het hart van de verdediging.

Daley Blind 7: Zuiver in balbezit, het spel dirigerend uit de laatste linie, en aardig overeind gebleven bij de counters van Lille. Een goede pot van de routinier.

Nico Tagliafico 8: Ging weer voorop in de strijd, en verbaasde opnieuw vriend en vijand door met zijn lengte de sterkste in de lucht te zijn bij de corner die hij tot 3-0 promoveerde. Werd regelmatig toegezongen in de Arena door zijn strijdlust.

Edson Álvarez 7: Er werd getwijfeld aan zijn creativiteit, maar daar had Álvarez geen last van bij de prachtige 2-0 die hij uit een moeilijke hoek scoorde. Kon echter niet voor veel meer creatieve inbreng zorgen vanuit de middenlinie, en lijkt zich nog niet helemaal thuis te voelen.

Lisandro Martinez 8,5: Was nog niet altijd een zekerheidje op het middenveld, maar Martinez was de beste man op het veld bij Ajax tegen Lille. Strooide met passes, onderschepte counters van Lille, bracht rust en voorwaartse beweging in het spel van de Amsterdammers. De Argentijn lijkt zijn plek op het middenveld definitief veroverd te hebben.

Quincy Promes 7: Zorgde voor de belangrijke 1-0 met zijn hoofd en speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar voelde zich niet volledig thuis op de tien-positie. Onzeker of Promes een blijvertje is op die positie.

David Neres 6,5: Een belangrijke rol bij de 2-0 van Ajax met de assist op Álvarez, maar verder vooral ongelukkig in zijn acties. Neres heeft de vorm van vorig seizoen nog niet gevonden, al toonde hij meer gretigheid.

Dusan Tadic 6,5: Tadic sneeuwde een beetje onder bij het spel van Ziyech naast hem. Nuttig, maar niet doorslaggevend. Desalniettemin een voldoende voor de Serviër, die veel arbeid leverde in de voorste linie.

Hakim Ziyech 8: Was weer dé man van Ajax waar alle ideeën en al het gevaar vandaan kwam. Had zelf de 1-0 op de schoen maar raakte de paal. Stond later wel aan de basis van de 1-0 van Quincy Promes en gaf de assist bij de 3-0 van Nico Tagliafico. Ziyech floreert in de Champions League, zoveel is duidelijk.

WISSELS
Noa Lang - Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling
Klaas-Jan Huntelaar - Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling
Jurgen Ekkelenkamp - Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

(Jelmer van der Dussen/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws