'Ajax zet belangrijke stap en wil huidige begroting in komende jaren verdubbelen'

'Ajax zet belangrijke stap en wil huidige begroting in komende jaren verdubbelen'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 06:50wo 18-09-2019 om 06:50

Ajax denkt aan een verdubbeling van de huidige begroting in de komende jaren. De club werkt aan de naamsbekendheid in Brazilië, Argentinië, Mexico en Amerika door grote advertenties in de kranten daar te plaatsen en hoopt dat de club internationaal gezien wordt als A-merk.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Ajax liet voor dinsdag een advertentie in de krant plaatsen waarbij in ieder land een andere speler van Ajax te zien was. In Amerika was dat Sergiño Dest in Argentinië Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez en in Brazilië David Neres.

Ajax probeert commercieel voet aan de grond te krijgen in die landen, schrijft de krant. 'Uiteindelijk moet het helpen de begroting van de kampioen verder op te schroeven. In vergelijking met andere A-categorieclubs in Europa moet gedacht worden aan een verdubbeling de komende jaren, zodat de 200 miljoen euro wordt aangetikt.' Ajax werkt momenteel met een begroting van 110 miljoen euro. 

De Telegraaf vraagt zich wel af wat het plan van Ajax met de eigen jeugdopleiding is. De club investeert steeds meer in ervaring en kwaliteit, terwijl er veel spelers uit de eigen jeugd zijn die tegen het eerste elftal aanzitten. De krant noemt het 'hele internationale expansieveraal' 'een keerzijde, een sportieve keerzijde'.

'Blijft er ruimte voor zelfopgeleide spelers om zich bij Ajax te ontwikkelen en kansen te krijgen? Want het is vanzelfsprekend dat alle buitenlandse aankopen toptalenten in de weg staan, terwijl juist die filosofie, in combinatie met de prestaties, vorig seizoen Ajax zoveel goodwill heeft opgeleverd.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws