De Ligt trainde met Nederlandse atleet: 'Een tikkeltje langzaam, net een olifant'

De Ligt trainde met Nederlandse atleet: 'Een tikkeltje langzaam, net een olifant'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 07:34wo 18-09-2019 om 07:34

Laatste update: woensdag 18 september 2019 om 08:01wo 18-09-2019 om 08:01

Het talent van Matthijs de Ligt werd niet altijd erkend bij Ajax, stelt voormalig jeugdtrainer Ruben Jongkind in gesprek met France Football. De Ligt is inmiddels een van de beste verdedigers ter wereld die bij Ajax aan veel dingen heeft moeten werken. 

De Ligt viel altijd al op vanwege zijn fysiek, maar aan zijn snelheid kon nog worden gewerkt. "Op zijn veertiende had hij al het lichaam van een zeventienjarige", zegt Jongkind. "Hij werd al snel uit het team gehaald zodat hij met oudere jongens kon spelen en trainen."

"Hij was in zijn jeugd niet extreem getalenteerd", zegt Jongkind. "Hij was wel intelligent, maar een tikkeltje langzaam, net een olifant. Hij moest snel worden, zowel in zijn lichaam als in zijn hoofd." Ajax besloot De Ligt op het middenveld te zetten. "Dat was een van de belangrijkste momenten in zijn ontwikkeling, zeker gezien de filosofie van Ajax."

De Ligt trainde met Bram Som, die Nederlands recordhouder op de 800 meter is. "Met Bram werkte hij veel aan rotatie, hoe hij moest draaien en snel kon zijn op de eerste meters", weet Wim Jonk nog. "Het spel in de lucht is voor hem heel natuurlijk, hij wil altijd de bal veroveren. Wat De Ligt typeert is zijn timing, zijn kracht in de duels, zijn rust en precisie in het hoofd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws