Buijs: 'Mensen zeiden dat ze achter me stonden, maar logen dan in mijn gezicht'

Buijs: 'Mensen zeiden dat ze achter me stonden, maar logen dan in mijn gezicht'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 19:13wo 18-09-2019 om 19:13

Danny Buijs eindigde vorig seizoen na een moeizame start als trainer van FC Groningen keurig in de middenmoot met zijn ploeg. Toch maakt de oefenmeester van de noorderlingen bekend zich vorig seizoen niet altijd op zijn gemak te hebben gevoeld bij Groningen.

De sfeer op de Groningse werkvloer was volgens Buijs zo nu en dan niet prettig om mee te maken. Tegenover RTV Noord doet hij een boekje open over de gang van zaken bij de club. "Kritisch naar elkaar zijn om er beter van te worden, is ook iets wat belangrijk is. Dat gevoel heb ik vorig seizoen niet altijd gehad. Mensen die alleen maar vinden dat ze alles zelf goed doen en de fout bij anderen leggen, daar heb ik moeite mee. Daarnaast vond ik het pijnlijk dat mensen niet altijd daadwerkelijk meenden wat ze tegen me zeiden."

"Ze zeiden dan dat ze achter me stonden en me steunden, maar dat was gewoon een leugen in mijn gezicht", gaat Buijs verder. "Achter mijn rug om zeiden ze dan hele andere dingen over mij. Dat zijn de meest pijnlijke dingen in het leven. Ik ben gewend dat als iets mij niet aanstaat, ik het zeg. Ik weet van mezelf dat ik heel direct ben en soms niet in de gaten heb hoe dat bij iemand binnenkomt. Ik gebruik geen scheldwoorden, maar mijn woorden kunnen soms hard binnenkomen, omdat ik er niet omheen draai. Soms moet ik daar slimmer in worden."

Mark-Jan Fledderus, die sinds deze zomer technisch directeur is bij FC Groningen, wil bij Voetbal International niet te veel woorden vuil maken aan het interview van Buijs. "Daar hebben we het met Danny wel over gehad", zegt hij. "We moeten niet te veel terugkijken. Ik heb in ieder geval een prima relatie met Danny en volgens mij geldt dat voor iedereen binnen de club. Het is nu belangrijk vooruit te kijken en met z'n allen de club verder te helpen. Ik denk dat we daarvoor op de goede weg zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws