Tirade van Jansen: 'Om te janken, ze hebben er geen kloten verstand van'

Tirade van Jansen: 'Om te janken, ze hebben er geen kloten verstand van'

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 09:44do 19-09-2019 om 09:44

Anco Jansen is op z'n zachtst gezegd niet enthousiast over het Nederlandse scheidsrechtersgilde. De uitgesproken aanvaller van FC Emmen vindt dat de meeste arbiters 'er geen kloten verstand van hebben'. 

Op social media gaat Jansen (30) regelmatig los op arbiters en - met name - de VAR. "Ik vind het om te janken. Vooral omdat het constante willekeur is. De ene VAR trekt wel aan de bel, de ander niet. Dan zeggen ze dat voetbal eerlijker is geworden. Onzin! Het is eerder óneerlijker geworden", vertelt hij in een openhartig interview met het Dagblad van het Noorden

"En je ergert je ook nog eens kapot, omdat je nu ingesteld bent op het idee dat het eerlijker zou moeten zijn. Maar het valt elk weekend tegen. Ik twijfel trouwens ook aan de mensen die er over gaan. Die scheidsrechters hebben er geen kloten verstand van."

Er 'zitten ook goeien tussen', voegt Jansen daar snel aan toe. "Makkelie, bijvoorbeeld. Met hem ben ik het vrijwel altijd eens. Maar er zijn er ook een paar bij... Maar ja, wat doe je er aan? Misschien moet ik later zelf gaan fluiten. Nog niet eens zo'n gek idee. Ik denk dat ik een heel goede scheidsrechter zou zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws