NAC liet Seun of God én City-talent lopen: 'Voor één seizoen had ik ja gezegd'

NAC liet Seun of God én City-talent lopen: 'Voor één seizoen had ik ja gezegd'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 08:29vr 20-09-2019 om 08:29

NAC Breda-directeur Tom Van den Abbeele heeft afgelopen zomer overuren gedraaid: de Eredivisie-degradant zag liefst twintig spelers vertrekken en haalde er veertien voor terug. Dat hadden er zestien kunnen zijn, maar Ralf Seuntjens en Félix Correia kwamen uiteindelijk toch niet naar het Rat Verlegh Stadion.

The Seun of God zat na zijn vertrek bij VVV-Venlo zonder club en wilde zelf graag terug naar zijn geboortestad. NAC en Seuntjens zijn met elkaar in gesprek geweest, maar konden niet tot een akkoord komen. "We zijn allemaal overtuigd dat Seuntjens een goede voetballer is die een grote impact zou kunnen hebben gehad. Voor alleen dit seizoen, de korte termijn, had ik 'ja' gezegd", verklaart Van den Abbeele in gesprek met BN DeStem. NAC besloot echter af te zien van de schaduwspits, die uiteindelijk bij De Graafschap tekende. "Spelers moeten waarde vertegenwoordigen en in de toekomst geld opbrengen", aldus de Belgische directeur.

Correia wordt dit seizoen door Manchester City aan Jong AZ verhuurd, maar had ook voor NAC kunnen kiezen. De Bredanaars hebben een samenwerkingsverband met de Premier League-kampioen en hadden ook de beschikking kunnen hebben over Correia, bevestigt Van den Abbeele. "Niet iedereen bij ons was overtuigd. Regelmatig overleg ik met trainer Ruud Brood en scout Peter Maas. Met z'n drieën moeten we tot een consensus komen als we een speler halen." Colin Rösler en de broers Luka en Ivan Ilic zijn momenteel de enige City-talenten in Bredase dienst. "Veel van de aangedragen spelers door City wilden wij niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat NAC na één jaar weer terugkeren in de Eredivisie?

(2045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws