Ministers kijken naar Feyenoord in Tweede Kamer: Dat had ik niet moeten doen

Ministers kijken naar Feyenoord in Tweede Kamer: "Dat had ik niet moeten doen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 12:34vr 20-09-2019 om 12:34

Ministers Ferd Grapperhaus (Justitie) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaan door het stof, omdat ze donderdagavond werden betrapt op het kijken naar voetbal op hun iPads tijdens de Algemene Beschouwingen. Vrijdagochtend bieden de twee hun excuses aan.

"Dat had ik niet moeten doen", zegt Grapperhaus. De twee ministers keken donderdagavond naar Rangers FC - Feyenoord (1-0), terwijl Mark Rutte aan het woord was. Door de camera's van de Tweede Kamer werden zij betrapt.

Van Nieuwenhuizen heeft begrip voor de ophef. "Ik begrijp dat mensen het gek vinden. Ik zat niet echt te kijken. Het was aan het eind van het debat. Rutte was ook bijna klaar. Maar het was niet echt handig", reageert ze. "En de uitslag van de wedstrijd was ook nog slecht."

Grapperhaus laat weten dat hij zijn verontschuldigingen al heeft aangeboden. "Ik had behoefte aan wat ontspanning na twee hectische dagen (na de moord op advocaat Derk Wiersum, red.). Dat had ik niet moeten doen. U moet dat ook de andere minister niet kwalijk nemen, zij werd een beetje door mij aangestoken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws