Ten Hag duidelijk in aanloop naar PSV: Ik ben niet bereid om risico te nemen

Ten Hag duidelijk in aanloop naar PSV: "Ik ben niet bereid om risico te nemen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 14:26vr 20-09-2019 om 14:26

De kans is nihil dat Donny van de Beek zondag tegen PSV een basisplaats heeft of überhaupt in actie komt bij Ajax. Erik ten Hag wil de terugkeer van de aanvallende middenvelder niet overhaasten.

"Ik ben niet bereid om risico te nemen", zegt Ten Hag. Van de Beek liep een kleine maand geleden een hamstringblessure op. "PSV is een belangrijke wedstrijd, maar daar spelen we er nog meer van. Woensdag is hij ingestroomd in de groepstraining en vandaag had hij ook een sessie. Dat gaan we evalueren. We kijken hoe hij eruit komt en hoe de reactie is. Uiteindelijk maken we een keuze."

Vorig jaar kreeg Ajax met 3-0 op de broek bij PSV, maar Ten Hag is van plan om gewoon het eigen spel te spelen. "Dat doen we tegen Real, Juventus en Lille, dus ook tegen PSV", zegt hij. "Ajax heeft vaker verloren in Eindhoven, maar hoe kunnen we dat doorbreken? Door normaal te doen, ons eigen spel te spelen en uitgaan van onze eigen kracht. Dat moeten we zondag op de mat leggen."

De Ajax-trainer kent de sentimenten bij PSV in de aanloop naar de Eredivisie-topper. "Ik heb er bijna drie jaar gewerkt en weet hoe de rivaliteit ten opzichte van Ajax ligt. Het is aan ons om met de goede houding daar wat tegenover te stellen. Zij zullen gebrand zijn op Ajax, maar wij moeten nog gebrander zijn."

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(10246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws