Van Bommel luistert aandachtig naar analyse De Mos: 'Zo Ajax doodsteken'

Van Bommel luistert aandachtig naar analyse De Mos: 'Zo Ajax doodsteken'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 15:49vr 20-09-2019 om 15:49

Laatste update: vrijdag 20 september 2019 om 15:52vr 20-09-2019 om 15:52

Aad de Mos was vrijdag een opvallende aanwezige tijdens de persconferentie van PSV voor het duel met Ajax van aankomende zondag. De oud-trainer van onder meer PSV, tegenwoordig analist, weet precies hoe Mark van Bommel Ajax moet bestrijden.

"Zou jouw tactiek een kopie kunnen worden van PSV - Sporting? Dat Ajax de bal heeft en jullie ze doodsteken met de omschakelmomenten?", vraagt De Mos aan Van Bommel, zo blijkt uit beelden die de NOS gemaakt heeft. De PSV-trainer reageert: "Zolang wij winnen, maakt het mij niet uit. Het balpercentage was donderdag bijna gelijk. Wij hebben kwaliteiten met de jongens voorin, die zie je niet veel."

De Mos denkt dat PSV op de counter moet spelen. "Ik denk van wel. Zij gaan met Dest en Nico (Tagliafico, red.) nog dieper staan, waardoor het nóg lekkerder wordt voor PSV. Ik voel het wel een beetje aan. Ik zie de wedstrijd al voor me. Ajax heeft die bal 100% zeker, ze kunnen niet anders. Kom dan maar, jongens."

De Mos geeft aan dat hij geniet van dit PSV, meer dan van het PSV van vorig jaar. "Dat vind ik mooi om te horen. Ik kan zeker van mijn elftal genieten. Het is nu spectaculairder, omdat je andere type spelers voorin hebt staan met andere eigenschappen en karakters. Als je spelers wisselt, krijg je hetzelfde principe, maar toch een ander spel. Als je het vergelijkt met vorig jaar is dit totaal anders. Daardoor ligt het soms open, maar dat moet je met zulke kwaliteiten op de koop toenemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wie gaat er zondag winnen?

(12305 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws