'Liverpool betaalde Man City ruim 1,1 miljoen euro na groot schandaal uit 2013'

'Liverpool betaalde Man City ruim 1,1 miljoen euro na groot schandaal uit 2013'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 09:47za 21-09-2019 om 09:47

Laatste update: zaterdag 21 september 2019 om 12:39za 21-09-2019 om 12:39

Liverpool heeft Manchester City ruim 1,1 miljoen euro betaald nadat de club uit Manchester ontdekte dat er is ingebroken in het scoutingssysteem. Dat meldt The Times zaterdag.

De schikking vond in september 2013 plaats. City had sterk het vermoeden dat een partij van buitenaf toegang had tot het scoutingssysteem Scout7 en huurde computerexperts in om dat te controleren. Uiteindelijk bleek dat er inderdaad gespioneerd is en al snel werd naar Liverpool gewezen. De computerexperts kregen argwaan na opmerkelijke inlogmomenten en omdat er gebruik werd gemaakt van onbekende IP-adressen.De zaak kreeg uitgebreid aandacht in Engelse media en werd aangemerkt als het grootste schandaal tussen de ene Premier League-club en de ander.

Liverpool en City troffen een schikking, maar het opmerkelijke is juist dat The Reds nooit publiekelijk schuld hebben erkend. Blijkbaar is er achter de schermen een deal gemaakt. The Times komt zes jaar later met de details. Er is gespioneerd een jaar nadat drie voormalig City-scouts naar Liverpool vertrokken. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het inbreken in de database van Scout7, waar de scoutingsrapporten worden opgeslagen.

Een van die personen is Dave Fallows, die momenteel head of recruitment is bij Liverpool. Julian Ward was destijds scoutingsmanager voor Spanje en Europa en Michael Edwards is nu de technisch directeur. Liverpool betaalde dus ruim een miljoen zonder dat iemand de schuld op zich heeft genomen.

The Times schrijft dat City in actie is gekomen en Fernandinho en Jesús Navas (Shakhtar en Sevilla) sneller binnen heeft gehaald toen duidelijk werd dat er gerommeld is in het systeem, om te voorkomen dat een andere club met de spelers aan de haal zou gaan. Ook gingen de alarmbellen rinkelen toen Liverpool plots interesse toonde in een jeugdspeler van het Spaanse Zaragoza, waar ook City interesse in had.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws