Knuffelactie van ADO-fans groot succes: duizenden euro's voor kinderziekenhuis

Knuffelactie van ADO-fans groot succes: duizenden euro's voor kinderziekenhuis

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 15:05za 21-09-2019 om 15:05

De actie ' Adopteer een Knuffelbeer' van de fans van ADO Den Haag heeft zo'n twintigduizend euro opgeleverd. De Haagse fans hadden heel veel knuffels over na het gooien van de knuffels op bezoek bij Feyenoord, waarna mensen die konden adopteren voor een euro.

Zo'n twintigduizend knuffels werden volgens RTV Rijnmond 'geadopteerd', waardoor dat bedrag naar het Sophia Kinderziekenhuis zal gaan. De kinderen die in De Kuip bij de wedstrijd aanwezig waren verblijven al in dat ziekenhuis. De extra knuffels gaan naar goede doelen, zoals voedselbanken, sinterklaasorganisaties en organisaties voor gehandicapten.

Er werden zo veel knuffels ingezameld voor de zieke kinderen dat niet alle knuffels gegooid konden worden tijdens de 'knuffelregen' in De Kuip. Zo'n vierduizend pluche beesten vonden hun weg naar de kinderen in het vak onder het bezoekersvak, terwijl nu de resterende twintigduizend knuffels ook goed terecht zijn gekomen. "Het enige dat we van het ziekenhuis vragen is dat ze van het geld iets tastbaars doen voor de kinderen", zegt mede-initiatiefnemer Marc Weterings over de actie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws