El Khayati: 'Had ook naar Saudi-Arabië kunnen gaan, meer geld, meer supporters'

El Khayati: 'Had ook naar Saudi-Arabië kunnen gaan, meer geld, meer supporters'

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 10:32zo 22-09-2019 om 10:32

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 10:52zo 22-09-2019 om 10:52

Nasser El Khayati stak bij ADO Den Haag nooit onder stoelen of banken dat hij de ambitie had om nog eens een sportieve stap te maken. Afgelopen zomer viel de keuze van de dertigjarige spelmaker – na moeizame onderhandelingen tussen de clubs - echter op Qatar SC.

"Ik heb 2,5 jaar lang bij ADO een behoorlijk niveau gehaald, maar de top-drie van Nederland heeft zich nooit gemeld", vertelt El Khayati aan Omroep West. "Als de sportieve stap dan uitblijft, dan ga je ook naar het financiële kijken, want daar doel je denk ik op. Ik had ook naar Saudi-Arabië kunnen gaan. Meer geld, meer supporters, maar Qatar heeft straks het WK, grote clubs komen hierheen."

ADO en Qatar SC wisten lange tijd geen akkoord te bereiken. Tijdens de onderhandelingen zat El Khayati thuis. "Ik heb nooit kwade bedoelingen richting ADO gehad tijdens de onderhandelingen. Wij hadden afgesproken dat ik niet aanwezig zou zijn tijdens de onderhandelingen. Ik ben ook met goedkeuring naar Qatar geweest. Uiteindelijk duurde het wat langer dan gedacht. Ik had ook geen kwade bedoelingen met mijn afwezigheid op de open dag. Op een open dag worden spelers gepresenteerd voor het nieuwe seizoen en ik was bezig met een overgang."

El Khayati benadrukt dat alles volgens afspraak is gegaan. Naar verluidt werden de clubs het uiteindelijk eens over een transfersom van 1,5 miljoen euro. "Hoe het zakelijk gegaan is, is tussen de clubs, dat laat ik bij hun. Ik denk dat ADO een mooi bedrag heeft overgehouden aan een speler die in januari 2020 ergens transfervrij had kunnen tekenen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws