LIVE-discussie: Defensief Fries middenveld, Van de Streek blijft staan bij Utrecht

LIVE-discussie: Defensief Fries middenveld, Van de Streek blijft staan bij Utrecht

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 11:17zo 22-09-2019 om 11:17

Het vroege duel op de zondagmiddag tussen SC Heerenveen en FC Utrecht staat voor de Friezen in het teken van aanklampen. De ploeg van trainer Johnny Jansen staat met zes punten veertiende en heeft een zege nodig om niet onderin te blijven aanmodderen.

De Friezen treden om 12.15 uur aan met een driemans middenveld, bestaande uit Joey Veerman, Rodney Kongolo en Hicham Faik. Dat betekent ook dat offensievere middenvelders als Jordy Bruijn en Alen Halilovic genoegen moeten nemen met een plek op de reservebank. Op diezelfde bank zit ook Doan Van Hau, de nieuwe Vietnamese aanwinst van Heerenveen. Hij kan vandaag debuteren.

Ten opzichte van het met 3-1 gewonnen duel tegen FC Emmen voert trainer John van den Brom één wijziging door. Leon Guwara, die tegen de ploeg uit Drenthe nog geschorst was, neemt zijn positie links in de verdediging weer in. Hij vervangt daarmee Mark van der Maarel, die ondanks een puike partij toch weer op de bank moet plaatsnemen. Op het middenveld behoudt Sander van de Streek zijn basisplaats, omdat Simon Gustafson als linksbuiten staat opgesteld.

De opstellingen:

SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman, Kongolo, Faik; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Guwara; Van de Streek, Maher, Ramselaar; Kerk, Dalmau, Gustafson.

Poll

Wie wint?

(262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws