Ten Hag wil niets weten van 'tactische zet' Van Bommel: Gewoon heel simpel

Ten Hag wil niets weten van 'tactische zet' Van Bommel: "Gewoon heel simpel"

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 19:18zo 22-09-2019 om 19:18

Ajax heeft twee punten laten liggen in Eindhoven. Dat vindt Erik ten Hag, die niet vindt dat PSV door een tactische zet van Mark van Bommel het punt pakte.

Cody Gakpo viel in voor Jorrit Hendrix en stond een kwartier voor tijd aan de basis van de 1-1 van Donyell Malen. "Dat heeft niets met een tactische zet te maken", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Als Van Bommel het wel zo uitlegt? Dat is geen probleem, maar het is gewoon heel simpel."

De Ajax-trainer legt vervolgens uit waar het misging. "Hij (Van Bommel, red.) gaat met twee tienen spelen. Eén van onze zessen laat zijn man lopen en het centrum - ik weet niet waarom - was niet gedekt. Als hij gewoon meeloopt", doelt Ten Hag op Lisandro Martínez en Edson Álvarez, "is er niks aan de hand. Dat heeft niks met tactiek te maken."

Ten Hag vindt het puntenverlies onnodig. "We komen voor en hebben de wedstrijd eigenlijk gewonnen. Dan kom je door een domme fout in de problemen. In balbezit kan het nog steeds vele malen beter. De ruimtes lagen er, maar het rendement is te laag. We hebben zes heel grote kansen gehad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws