'Ihattaren-scout' De Mos: 'Bij Ziggo zeiden ze: leuk, Aad. Leuk om terug te zien'

'Ihattaren-scout' De Mos: 'Bij Ziggo zeiden ze: leuk, Aad. Leuk om terug te zien'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 15:27ma 23-09-2019 om 15:27

De tweets en Instagram-voorspellingen van Aad de Mos zorgen altijd voor reuring, maar de hoofdrolspeler zelf maakt zich niet al te druk om de kritische reactie van de 'zolderkamerriddertjes' op social media.

De Haagse oud-trainer liet zich maandagochtend vroeg uit over het spel van Luuk de Jong bij Sevilla. Enkele van zijn volgers vroegen zich af of hij 'helemaal seniel was geworden', of 'Frits Wester bij hem in was getrokken' en of 'ambulancezorg even een bezoek kon brengen'. De Mos haalt zijn schouders op. "Het is nooit inhoudelijk. Het zijn zolderkamerriddertjes", vertelt hij aan Omroep West. "Die zolderkamerriddertjes komen niet buiten."

De 72-jarige analist staat wel degelijk open voor kritiek, mits die gefundeerd is. "Ik ben zoals Johan Derksen. Als je met onderbouwing mijn stelling onderuit kan halen: doe dat maar. Maar dat gebeurt bijna nooit." De Mos vindt het bovendien fijn om af en toe zelf zijn gelijk te halen, geeft hij toe. Vorig seizoen zag hij Mohamed Ihattaren uitblinken tijdens een Youth League-wedstrijd tussen PSV en Internazionale. "Ik vertelde bij Ziggo aan tafel dat het een enorm talent is. Toen zeiden ze bij wijze van spreken: gefeliciteerd Aad, leuk! Nu breek ik mijn ogen over zijn naam in de nationale en internationale kranten. Ik vind het dan leuk om dat terug te zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws