'Ajax-Lille krijgt staartje voor rellende Fransen: rechter deelt celstraffen uit'

'Ajax-Lille krijgt staartje voor rellende Fransen: rechter deelt celstraffen uit'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 17:20ma 23-09-2019 om 17:20

Voor twee supporters van het Franse Lille OSC heeft de Champions League-wedstrijd tegen Ajax een staartje gekregen. Het duo was betrokken bij de ongeregeldheden voor de wedstrijd van dinsdagavond en werd maandag berecht.

De twee fans behoorden tot een grotere groep Lille-supporters die botste met de politie. Enkele politieagenten en ME'ers raakten hierbij gewond, mede door toedoen van het tweetal dat maandag terechtstond in de rechtbank van Amsterdam. De rechter legde volgens Het Parool gevangenisstraffen van acht en zeven weken op, waarvan vier weken voorwaardelijk.

Dinsdagavond werden er in totaal ruim driehonderd Franse supporters aangehouden naar aanleiding van de schermutselingen op metrostation Strandvliet. Vier daarvan – verdacht van openlijke geweldpleging – zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar worden in een later stadium nog bij de rechter verwacht.

Ajax opende het Champions League-seizoen met een 3-0 zege op de Fransen. Op woensdag 27 november is de 'return' in het Stade Pierre-Mauroy.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws