Mata over tijd met Van Gaal: 'Wat bedoelt hij? Wist niet waar ik moest beginnen'

Mata over tijd met Van Gaal: 'Wat bedoelt hij? Wist niet waar ik moest beginnen'

Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019 om 22:00di 24-09-2019 om 22:00

Laatste update: dinsdag 24 september 2019 om 22:06di 24-09-2019 om 22:06

Juan Mata kijkt met een goed gevoel terug op de periode van Louis van Gaal bij Manchester United. Toen de Spaanse middenvelder en de Nederlandse oefenmeester elkaar voor het eerst ontmoetten wist hij zich geen houding te geven, maar al snel kreeg hij de andere kant van Van Gaal te zien.

"Hallo, ik ben Louis van Gaal, kan je jezelf alsjeblieft voorstellen en me wat meer over jezelf vertellen?", vertelt Mata over zijn eerste kennismaking met Van Gaal, in gesprek met Diario AS. "Degenen die Van Gaal kennen weten hoe intimiderend hij kan zijn, face-to-face. Dingen over mezelf dacht ik, wat bedoelt hij? Ik wist niet waar ik moest starten, dus ik nam de veilige route. Ik antwoorde: mijn naam is Juan, ik ben 26 jaar oud en ik speel voetbal zolang ik me kan herinneren."

Nog voordat de Spanjaard was uitgesproken onderbrak Van Gaal hem echter al. "Dat weet ik. Vertel me meer over je persoonlijke situatie, heb je een vrouw? Kinderen?" Volgens Mata was het allemaal om zijn spelers zo goed mogelijk te leren kennen. "Die angstaanjagende uitstraling om hem heen verdween al snel en onthulde juist een heel aardige man."

Tijdens de laatste dagen van Van Gaal bij United kwam volgens Mata de emotionele man in de Nederlander naar boven. Zo had Van Gaal in de gaten dat hij aan zijn laatste periode bij de club bezig was. "We hadden net de FA Cup gewonnen en hij was afscheid aan het nemen", vertelt Mata. "Hij gaf ons papieren met daarop de aanvangsdatum van het nieuwe seizoen, omdat hij in juli weer wilde beginnen aan het nieuwe seizoen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws